Brandveiligheid in en om het huis

De brandweer blust niet alleen brand, maar geeft ook informatie en tips aan burgers over het voorkomen van brand. Zelf kan je namelijk veel doen om brand of brandgevaar te voorkomen, of om de schade te beperken als er toch brand uitbreekt. Je kan deze tips vinden op www.zeelandveilig.nl bij het onderdeel ‘Maak je huis veilig'.

Hoe brandveilig is jouw huis?

De brandweerregio's in Nederland hebben samen een Woningcheck-app gemaakt die geschikt is voor je smartphone of tablet. Deze app kan je downloaden in de App Store (Apple) of de Play Store (Android). Heb je de app doorlopen, dan kan je je persoonlijke To-Do-lijst bekijken om je woning (nog) veiliger te maken.

Rookmelders redden levens

De meeste slachtoffers bij brand vallen door het inademen van giftige rook. Als je slaapt, ruik je niets. Je wordt dus niet wakker van de rooklucht. Wist je dat 70 % van de huizen een rookmelder heeft, maar dat van die rookmelders slechts 45% werkt en slechts 35% én werkt én op de juiste plek hangt?  Check dus de werking en de locatie van de rookmelders in je huis. Hoe? Lees het hier.

Meer informatie

Heb je vragen of wil je een voorlichtingsbijeenkomst organiseren of bijwonen? Mail dan naar brandveiligleven@vrzeeland.nl. Brandweer Nederland heeft folders over brandveiligheid. Preventietips en tips over wat te doen bij brand, vind je op:
https://www.zeelandveilig.nl/gevaren/brand
https://www.brandpreventieweek.nl/

Rookmelder