Nieuws

Hier vind je het laatste nieuws van brandweer Zeeland over de veiligheid en gevaren in Zeeland. Wil je eens praktijkverhalen lezen over het werk van de brandweer? Onze medewerkers vertellen het je hier.

natuurbrand Zeeland

Handcrew Zuid-Nederland operationeel

31 maart 2023

Vanaf zaterdag 1 april 2023 is Handcrew Zuid-Nederland operationeel. Handcrew Zuid-Nederland is een specialistisch team dat getraind is in natuurbrandbestrijding. Een team bestaat uit minimaal 16 en maximaal 20 brandweermensen die de natuurbrand te voet en met handgereedschappen bestrijden.

Lees meer
Brandweeroefening beknelling

Eerste vaaridgheidstoets van Zeeland in 2023!

17 februari 2023

Brandweer Sluis heeft de eer om de eerste te organiseren. Ben jij benieuwd wie er meedoen of nog meer wie er wint? Kom gerust de ploegen aanmoedigen!

Lees meer
Oefening Rope Rescue Team

Veiligheidsoefening op grote hoogte én diepte

12 oktober 2021

Donderdag 7 oktober 2021 vond een bijzondere oefening plaats: een redding op grote hoogte én diepte in de bouwput van de Nieuwe Sluis Terneuzen.

Lees meer
Brandweeroefening_Sloe

Brandweeroefening in havengebied North Sea Port

15 september 2021

In september en oktober oefent de Brandweer op verschillende locaties in het havengebied van North Sea Port. In de oefeningen wordt de structuur van grootschalig brandweeroptreden geoefend, met een groot aantal voertuigen en brandweerpersoneel. Daarbij wordt geoefend op onderlinge communicatie, afstemmen met eenheden, andere leidinggevenden en tactische keuzes. 

Lees meer