Nieuws

Hier vind je het laatste nieuws van brandweer Zeeland over de veiligheid en gevaren in Zeeland. Wil je eens praktijkverhalen lezen over het werk van de brandweer? Onze medewerkers vertellen het je hier.

afb. zwaailicht

Vaker toeters en bellen

20 februari 2019

Afgelopen jaar zijn de landelijke exameneisen voor het opleiden van brandweerchauffeurs ingrijpend veranderd. Als gevolg daarvan er vaker brandweerwagens ‘met toeters en bellen’, ofwel met optische en geluidssignalen, door Zeeland rijden.

Lees meer
afb. logistieke verzorging

Nieuwe logistieke combinaties voor de brandweer

20 november 2018

Op zaterdag 10 november jl. vond de officiële overhandiging plaats van de twee nieuwe logistieke combinaties (bus met aanhangwagen) voor VRZ / Brandweer Zeeland.

Lees meer
afb. overleg tijdens oefening

Oefening op sluizencomplex Terneuzen

14 november 2018

Op dinsdagmorgen 13 november vond een mooie oefening plaats op de Middensluis in Terneuzen. Hierbij zijn verschillende ploegen van de brandweer Terneuzen ingezet.

Lees meer
afb. keukenbrand

Minder brandclaims in 2017

31 oktober 2018

Het aantal brandclaims is in 2017 in Nederland en in Zeeland gedaald. Verzekerden tussen de 38 en 56 jaar, die vaak een gezin hebben, blijken gemiddeld twee keer zo vaak een brandclaim in te dienen als andere leeftijdsgroepen. Hoe voorkom je brand, wat doe je als er toch brand uitbreekt bij jou thuis?

Lees meer