Nieuwe voertuigen Brandweer Zeeland

Op de posten Zierikzee, Oostburg (post Stampershoek) en Vlissingen (post Olympiaweg) komen nieuwe hoogwerkers te staan. Op de post Olympiaweg is de hoogwerker al operationeel.

De ploegleden van Zierikzee en Stampershoek oefenen en trainen de komende maanden met hun nieuwe voertuig, waarna ook deze ingezet kunnen worden in de wijde omgeving van de posten. Lees hier wat de PZC schreef over de hoogwerker in Zierikzee (met kort filmpje).

De posten Aardenburg, Colijnsplaat, Oosterland en Zaamslag rukken sinds kort uit met een nieuw brandweervoertuig, de Nieuwe Tankautospuit of NTS. Met dit compacte voertuig kunnen deze posten uitrukken met zes inzittenden, maar dankzij diverse technische innovaties ook met vier personen. In sommige gevallen betekent dit alternatief het behoud van een post in een dorp. Omroep Zeeland en de PZC kregen een presentatie van de post Oosterland over het nieuwe voertuig en deden hiervan verslag. Lees meer in de PZC en op Omroep Zeeland. De komende jaren zullen uiteindelijk 25 posten in Zeeland uitrukken met een NTS.